Foto: Anders Wiklund/Scanpix
ridsport

Video: Sverige missade lagmedaljen

Rolf-Göran Bengtsson: "Inte vår dag"
2:13 min

Favorittippade Sverige hamnade utanför pallen i lagtävlingen.

Lisen Bratt Fredricson inledde den svenska hoppningen och drog på sig totalt tolv fel med sin häst Matrix.

Även de svenska ekipagen Henrik von Eckermann med Allerdings och Jens Fredricson med Lunatic rev i sina hoppningar. Fredricson drog på sig tolf fel och von Eckermann fick 16 fel och det sabbade Sveriges medaljchanser rejält.

Rolf-Göran Bengtsson red sist av svenskarna, men han kunde inte rädda upp poängen tillräckligt, de hade redan kommit för långt efter poängmässigt.

Rolf-Göran Bengtsson med Casall rev två hinder och åkte på sina första fel i detta OS.

I lagtävlingen krävdes det omhoppning av Storbritannien och Holland för att avgöra vilka som skulle ta hem guldmedaljen. Det blev till slut Storbritannien. Silvret gick till Holland och bronset knep Saudiarabien. Sverige slutade sexa, 20 poäng efter guldet.

I den individuella hoppningen gick ändå tre svenskar vidare till final, Rolf-Göran Bengtsson, Henrik von Eckermann och Jens Fredricson. Finalpasset börjar på onsdag kl. 13.00, där samtliga ekipage börjar om på noll poäng.

Sofia Forell
sofia.forell@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".