Foto: Anders Wiklund / Scanpix.
os-brottning

Lidberg laddade om - får brottas om bronset

Jimmy Lidberg: ”Jag är mest sur på mig själv”
1:58 min

Jimmy Lidberg lyckades ladda om efter den tunga kvartsfinalsförlusten mot ryssen Rustam Totrov och vann återkvalsmatchen i 96-kilosklassen. Nu väntar match om bronset.  

Jimmy Lidberg tog chansen han fick efter att ryssen Rustam Totorov förlorat sin semifinal och besegrade azeren Sjalva Gadabadze i återkvalet. Lidberg parerade fint i den första perioden när Gadabadze fick parterröverläge och skaffade sig en 1-0-ledning.

Men i den andra perioden var det ombytta roller och azeren utjämnade. I den tredje perioden såg det ut att gå mot lottning om vem som skulle få parterröverläge, men då skickade LIdberg Gadabadze av mattan och den avgörande poängen var säkrad.

Nu väntar vitryssen Tsimafei Dzeinitjenka i en match om bronset som enligt det officiella programmet avgörs klockan 20.39.

Så var matchen mot Totrov
I den första perioden fick Totrov en poäng på en parad. Lidberg fick parterröverläge i andra perioden, men även där fick ryssen poäng.

Det efter att domaren, efter en lång överläggning, fastslog att Lidberg hade gjort fel. Den svenska ledarbänken utmanade domslutet, men utan framgång.

– Jag skyller på mig själv också, jag brottades inte mitt bästa, säger Lidberg till Radiosporten.

Om Totrov går till final kan Lidberg gå till bronsmatch via ett återkval.

Det stoppade dock inte förbundskapten Benny Ljungbäck från att uttrycka sin frustration över domarinsatsen.

– Det var så här att domaren visade först poäng till Jimmy. Det var helt korrekt från början men sen ändrar de sig helt plötsligt och ger Jimmy en varning, så jag vet inte vad som händer, säger Ljungbäck.

Lovisa Giertta
lovisa.giertta@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".