Anton Dahlberg och Sebastian Östling. FOTO: FRANCOIS MORI
OS-segling

Svenskarna sänkte sina medaljchanser

Anton Dahlberg och Sebastian Östling: ”Inte lyckats prestera det bästa”
1:59 min

Det blir inga fler svenska medaljer i de Olympiska seglingarna i Weymouth. Det bästa som återstår att hoppas på är två åttondeplatser.

I herrarnas 470-klass sänkte Anton Dahlberg och Sebastian Östling sina sista medaljchanser genom en 22:a och en 13:e plats i dagens seglingar.

Poängen räcker till en plats i medaljfinalen, med en poängs marginal, och som bäst kan det bli en åttondeplats och då krävs seger i finalseglingen.

Lisa Ericsson och Astrid Gabrielsson i damernas 470 ligger på 18:e plats. Teoretiskt är 10:e plats och medaljfinal inom räckhåll men inget talar för att det skulle bli så.

I morgon seglas medaljfinalen i 49:er där Jonas von Geijer och Niclas Düring startar från en tionde plats med möjlighet att bli åtta.

Brädseglingsklassen RS:X avgjordes i dag och i herrklassen tog Nederländerna guldet. I damklassen gick guldet till Spanien, där tog Finland silver genom Tuuli Petaja.

Per Kahl
per.kahl@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".