Läs succé-chatten med Christian Olsson

Frågorna öste in till vår ridsportsreporter på onsdagen.

Vicki och Åsa: hej! vi vill bara tacka dig för att du förgyller vår arbetsdag! du kommer helt klart med de bästa referaten och hästsport har aldrig varit intressantare än nu!
Christian Olsson: Hej, Vicki och Åsa! Fantastiskt roligt! Tack...tack, Just nu ringde Lotta från ridsportförbundet och sa att Rolf-Göran svarar på frågor kring beslutet att inte ställa upp i OS-finalen med sin lätt skadade häst Casall...Visst är det läge att jag drar dit? TACK FÖR ENGAGEMANGET OCH ALLA HÄRLIGA ORD!! /christian o. 12:36, 8 August 2012

viktoria: hej! följer os via radion på jobbet, har aldrig varit hästintresserad men man kan ju inte annat än att fastna när det är du som pratar, oerhört intressant och samtidigt väldigt roligt! tack!
Christian Olsson: Hej! Det ÄR ju kul med hästsporterna. De gör svåra grejer och ser i blnad lite roliga ut dessutom. Det kan ju inte alla OS-sprter erbjuda..?! /c

Alexander Brekke: Du imponerar så kraftigt! Du kan t.om få en sport som ridsport att låta intressant, Sveriges bästa kommentator , må bäst / Mölndal
Christian Olsson: Hej, Alexander! TACK! Ha det gott i mölndal - pärlornas pärla! /c. 12:31, 8 August 2012

claes: OS vart 4e år.Ser ut att vara ett köttsår.Går det inte att åtgärda och kanske bedöva.
Christian Olsson: Hallå, Claes! Jo, Casalls skada lär ju inte vara av det allvarligare slaget, men världsettan Rolf-Göran, väljer ändå att hoppa av sin dröm, inte för att han själv vill utan för att han vill sin häst väl.. /c. 12:29, 8 August 2012

Cissi: Underbar, du har gett mig många leende och det har varit urkul att lyssna på dig. Kommer radiosporten sånda hela hoppfinalen. dvs får vi chansen att njuta av din röst hela finalen.
Christian Olsson: Hello, Cissi! Jo, så är det ju tänkt. Hoppningen ska varvas med allt det andra som händer denna hektiska OS-dag. -Mycket nöje! /c. 12:28, 8 August 2012

Mats: Har storleken/höjden på hästen betydelse i hoppning. Jämför med Stefan Holm? Och säg till att dom uppdatera låtlistan. Och tack för alla fina referat
Christian Olsson: Hallå, Mats! Ja, såvitt jag förstår kan inte hästen vara hur liten som helst (typ ponny) för att hoppa hinder som är 1.60 m höga...men väl uppe på rimlig storleksnivå, så är det mycket viktigare med hästens egenskaper än vad det är med storleken.. /c. 12:26, 8 August 2012

Lyssnare: Du är detta OS behållning! Tack för underbar rapportering av något som egentligen inte lämpar sig att följa via radio.
Christian Olsson: Hallå, Lyssnare! Så himla fint skrivet. Tack! /c.

Viktoria: Hej christian, kunde du något om ridsport innan eller har du läst på för att referera under OS? Dina referat är superbra!
Christian Olsson: Hej, Viktoria! Jag har försökt läsa på så maximalt mycket det går, men käner att jag har väldigt mycket kvar att lära för att förstå ens en liten del av allt det vackra.. /c.

Bethy: Vi får väl vara ärliga och säja att många av oss struntar i tävlingarna och vill bara njuta av dina härliga kommentarer :-))
Christian Olsson: He-he, Bethy...ja, men det ÄR kul med hästeriet också... /Rodnar i London 12:22, 8 August 2012

Bo: Har Du intervjuat Christian Olsson?
Christian Olsson: Hallå, Bo! Jag har intervjuat Christian ungefär 35 gånger. De 20-25 första intervjuerna var jag tvungen att fylla med frågan -Har du tänkt på att vi heter samma sak, Christian? Och efter att ha gett artiga svar 20-25 gånger sa Christian ungefär "men, Christian, om du ska ställa den frågan igen, kan du ite då ta något av mina många tidigare svar...helt enkelt..?, sedan lyckades jag göra intervjuer utan det inslaget... /c.

Karin: Skulle bara säga att dina referat är helt fantastiska!KOmmer att ha på teven utan ljud och radion i öronen när det blir dags för hoppningen!En eloge till Maria G också!Synd på RGB bara men så är det ibland!V hejjar på Jens och henric istället.
Christian Olsson: Ja! Karin! Så ska vi ju tänka nu när vi håller på att kravla upp ur sorgeravinen kring RGB och Casall...tävlingen blir ju av ändå och 2 svenskar är ju med!! /c.

Ingela: Så synd att Casall är skadad. Men absolut bäst för Casall att inte starta då. Din rapportering är jättebra, sånt underbart språk!
Christian Olsson: Hej, Ingela! Jaaa, så är det ju - djurskyddet i första hand. Men det känns ju också himla dystert... Ha det fint! /c.

hästnörd: Du tar verkligen dressyr referaten till en ny nivå.Underbart! Christian Olsson: Hej, hästnörd! Så roligt...det är ju ofattbart djupt vatten för mig, men det bärs ju till enormt stor del av Maria Gretzers stora kunskap... /c.

Unni: På vilken plats ligger Sverige? Har vi medalj chans?
Christian Olsson: Hallå, Unni! De 35 ekipagen i den individuella hoppfinalen börjar på 0, så alla ligger lika alla KAN vinna! /c.

Britmarie Wedham: Jag ropade högt och "skrek" ut på Facebook att jag äntligen hört en bisittare till dig fnissa. Jag fick svar att du "kan få målarfärg som torkar att låta både vackert och upphetsande" och det stämmer. Tack snälla Christian för alla underbara stunder framför radion! Christian Olsson: Tack så himla mycket för de värmande orden, Britmarie. Jag rodnar ännu mer i London, där solen dessutom bryter igenom just nu.. /c.

Pher Andersson: Hallå ! Du var ju grym under fotbolls EM, hade sett fram emot att du kommenterat RGB fram till medalj men av detta blir det intet...surt Kan någon av de andra svenskarna överraska ? Ha det gött // Pher
Christian Olsson: Jah, det känns ju supersurt, på gränsen till värdelöst. De kan överraska, men det vore en gigantisk överraskning om det blev så... Samma! /c.

Unni: Hej! Hur fick Casall sin skada, och på vilken kropps del fick han den?
Christian Olsson: Hallå! Casall har det som i kretsarna kallas för "ett tramp" i ett ben/hov och det kan ju - såvitt jag förstår - vara lite olika saker, men det rör sig i vrickningarnas och stukningarnas gränsland. Positivt, trots allt, är att det inte verkar vara en allvarlig skada. /c.

LGB: Är Du tillbaka hos Tengby och Mannerheim till hösten.
Christian Olsson: Ja, det tror och hoppas jag. De har inte sagt att jag kan inrikta mig på sovmorgnar på söndagarna, så det rullar säkert vidare. De är ju också så oerhört mysiga! /c.

Ekdahlaren: Hej Christian! Tack för dina helt underbara sportreferat från dressyren igår. Vill gärna spela upp dessa för min fru. Finns det någon chans att hitta dem under någon arkiv här på OS sporten?
Martin Hedberg: Hej Ekdahlaren! Webbredaktören svarar - vi ska se till att fixa det.

M: Hej Christian! Två frågor: Hur kommer det sig att du började kommentera just ridsport? Och andra frågan, har du ridit någon gång, om inte när får vi se dig på hästryggen? Till sist ska du ha en fantastiskt stor eloge för dina mycket intressanta och givande referat!
Christian Olsson: Halloj! Jag började kommentera hästhoppning för att min kollega i Göteborg, Per Kahl, hänvisade till allergi för att därmed inte behöva gå till Scandinavium där Gbg horse show utspelade sig. I stället skickades jag dit å på den vägen är det. Dessutom är det ju väldigt roligt!! /c. Lätt hästrädd är jag därtill, så det lär krävas något extra för att jag ska sätta mig ovanpå en häst.

Jonne: Det finns inga prispengar i Os hoppning , därför vill inte Cassals ägare starta hästen?
Christian Olsson: Halloj, Jonne! Veterinären som skötte hästkontrollen för ungefär en timme se´n noterade att Casall inte travade rent. Rolf-Göran fick då möjligheten att värma upp honom ytterligare för att sedan återkomma och visa upp honom igen (med förhoppningen att det onda skulle ha värmts bort = inte var så farigt). Rolf-Göran tackade då nej till denna möjlighet hänvisandes till hästens välbefinnande. 

IMPONERAD!!!: Vill bara ge dig en stor eloge, viken insats!!!
Christian Olsson: Så roligt och smickrande. Jag rodnar i LOndon..! /c. 

Ola: HAde inte RGB en reservhäst?
Christian Olsson: Hallå, Ola! Ryttarna väljer häst inför mästerskapet och det är det som gäller under hela resan. Faller någon del av ekipaget bort så sörsvinner hela alltet utan reservmöjligheter.

Titti: Hej Christian! Åh vad synd att inte RGB kan hoppa idag! Har vi någon medaljchans ändå? Och Tack återigen för helt underbar hästbevakning!
Christian Olsson: Halloj, Titti! Ja, visst känns det tungt....och de svenska medaljchanserna som finns kvar är nog relativt små...särskilt med tanke på att von Eckermanns häst Allerdings plötsligt började riva hinder häromda´n. Och Tack också för hälsningen!!

Torsten: Varifrån kommer ditt annorlunda, underhållande, målande, rika ordförråd?
Christian Olsson: Jaah, ingen aning egentligen....fast jag gillar att läsa och kanske hittar ord där. Se´n har jag alltid haft lätt att fastna i olika fantasier..kanske bidrar det..?

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista