1 av 3
Foto: Janerik Henriksson / SCANPIX.
2 av 3
Foto: Paul Zyra/Sveriges Radio.
3 av 3
Foto: Paul Zyra/Sveriges Radio.
os-handboll - Magnus möter

Försvarsklippan som inte får bli skadad

Karlsson: "Är nöjd med vår kämpaglöd"
7:48 min

Han är ledare både på och utanför planen. Blekingefödde Tobias Karlsson, som spelar i tyska Bundesliga, tror att Sverige kan skrälla mot Danmark.

Det är väl ingen hemlighet att Radiosportens expert Magnus Wislander är mest nöjd med det svenska mittförsvaret hittills i OS.

I hans möte med den ena halvan av vårt centrallås Jernemyr–Karlsson, ställer han tuffa frågor till Tobias Karlsson om hur försvarsspelet fungerat för övrigt. Det har läckt väldigt mycket på högersidan.

– Naturligtvis är det en blandning av bristande försvarsspel, inte alla gånger ett helt lyckat målvaktsspel, lite för många tekniska fel och kontringar emot oss. Det är en blandning av alla de sakerna som vi absolut inte får vara dåliga på om vi ska gå långt, säger Tobias Karlsson.

– Totalt sett är jag mest nöjd med vår kämpaglöd och offerviljan för varandra, säger han också.

I intervjun avslöjar Tobias också varför han inte skjuter så ofta numera. När han slog igenom i Hammarby var han annars med också i anfallet.

När det gäller kvartsfinalen mot Danmark, är Tobias Karlsson försiktigt optimistisk:

– Man ska ju veta att Danmark är regerande europamästare och ett extremt duktig lag. Det kommer att bli en väldigt tuff uppgift för oss. Men jag tycker att vi har tagit stora steg under turneringen och visat att vi har en riktigt hög högstanivå. Och klarar vi att träffa den under stora delar av matchen, så har vi tämligen goda chanser.  

Paul Zyra
paul.zyra@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".