USA OS: Fördröjda skrällar och Live-jordbävningar.. och handboll

Igår natt och nu på morgonen så skakar huset till i värmeböljan som redan hotar ge oss alla elavbrott- det ska bli 108 grader Fahrenheit dvs 43 grader Celcius här idag i Norco 8 mil öster om LAX Flygplatsen i Los Angeles.. och tre små jordbävningar passar på.. boom boom Boom... Man känner sig inte kaxig då inte. 

Annars gläder jag mig åt att se handboll Sverige- Danmark Live - förmiddagarna här är enda chansen att se något som pågår annars är det NBC tunga kvällssändningar som visar allt viktigt med minst 8 timmars fördröjning och super-Amerikanskt vinklat varvat med sentimental smörja där alla amerikaner uppoffrat allt och drabbats av orättfärdiga hinder som dopningsavstängningar på vägen...  och skojsamma profilskapande programledarinslag i studion som minner om svunna tider. NBA har embargo på hela OS men twitter och internet kommer ivägen för dem- men alla TV kanaler visar stillbilder och blundskyltar som kändes bra för 20 år sen typ. 

Känns som ett vägskäl- IOK och NBC å ena sidan- modernt informationsflöde å den andra .

-NBC har betalt en förmögenhet till IOK för att få ge oss sin ensamrätts-syn på verkligheten med sin tungfotade statsTV reklamfyllda burkmat.. en brittisk journalist Guy Adams som klagade på NBCs upplägg fick sitt Twitterkonto stängt för att ha lagt ut kontaktuppgifer om en E mailaddress till en av NBCs höjdare.. men fick det tillbaka efter att Twitter insåg hur impopulärt beslutet var, och att det inte var en privat E mail address. Undrar hur länge det här med sändningsrättigheter kan överleva.. Man kan se grejor Live på NBC.com men det har aldrig funkat när jag provat för det är överbelastat...

Om nu mitt hus rasar ihop här i nästa jordbävning i en liten naturkatastrof så lär inte NBC avbryta sitt OS för det. De vill  att man ska titta på dem hela tiden för att man inte ska få reda på hur något gått innan det gått hos NBC, men det har gjort att när man tittar på NBC händer ingenting- i andra kanaler landar USA på Mars och Sikher skjuts ihjäl och det är översvämningar i Kina och en otrolig värmebölja med hotande elavbrott och jordbävningar HÄR...

Men Sverige- Danmark är i alla fall live just här just nu. Eller kanske lite fördröjt för det passar perfekt ihop med Paul Zyra och Magnus Wislanders referat. Sverige vinner!!!!! Gud vad skönt.  Och jag väljer mellan dörröppning och matsalsbord om det blir en till jordbävning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".