1 av 2
Foto: Adrian Dennis/AFP/Scanpix
2 av 2
Foto: Franck Fife/AFP/Scanpix
friidrott

Green Tregaro till final - Jungmark utslagen

En av två svenskor lyckades ta sig vidare från höjdhoppskvalet. Emma Green Tregaro var felfri hela vägen till och med 1,93.

Emma Green Tregaro gick in i tävlingen på 1,85 och klarade sedan samtliga höjder upp till och med 1,93 i första försöken.

– Det känns som om formen är riktigt bra. Jag kan ju absolut attackera och driva på bättre och så där, men det räckte ju för i dag.

– Jag vet att jag kan hoppa bra och jag vet att det kan räcka riktigt långt. Målet är att göra en riktigt bra tävling, och då krävs det att jag har fullt fokus på det jag ska göra och inte svävar i väg.

Fick du ett kvitto på att formen är stegrande?

– Formen har jag vetat att den är bra, det är ju bara om det ska hålla och om ansatsen ska funka eftersom jag inte har kunnat hoppa på ett tag, säger Emma Green Tregaro, som haft fotproblem som stört uppladdningen inför OS.

Ebba Jungmark var däremot inte med bland de som tog sig vidare. Hon klarade både 1,80 och 1,85 i första försöken, men sedan tog det stopp på 1,90.

Tre misslyckade försök betydde att Jungmark inte ens var nära en finalplats. Jungmark, som efter silvermedaljen på inomhus-VM i våras har hon haft skadeproblem, och främst hämmats i höjdhoppstränandet av en krånglande fot.

Finalen hoppas på lördag klockan 20.00, svensk tid.

Emma Lukins
emma.lukins@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".