FOTO: JESSICA GOW / SCANPIX

"Det viktigaste är att vi inte är nöjda"

Förbundskaptenerna inför Ungern: ”Vi får inte vara nöjda med semifinal”
3:21 min

Förbundskaptenerna Staffan Olsson och Ola Lindgren inför semifinalen mot Ungern, en match där Sverige hamnar i en liten annan situation än matchen mot Danmark.

I kvartsfinalen mot Danmark var danskarna klara favoriter och Sverige underdogs. I matchen mot Ungern är det många som gör Sverige till favoriter.

– Jag tror att ungersk press gör Ungern till favoriter i den matchen, man kan vända och vrida på det hur man vill. Jag tror att vi kan hantera pressen, men det viktigaste är att vi fortfarande är hungriga, att vi absolut inte är nöjda med att vi har tagit oss till en semifinal säger Lindgren.

Vad är det viktigaste i spelet som måste fungera?

– Det blir som mot Danmark, försvarsspelet och målvaktsspelet är oerhört viktigt. Det är det som de flesta lagen bygger ifrån, sen vill vi också få till mer kontringar säger Olsson.

Det var en taktisk fullträff mot Danmark, bra coaching och bra byten. Är det svårt att kunna hitta tillbaka till det mot Ungern?

– Vi har inte bestämt vad vi ska spela för försvarsvarianter, det är lite annorlunda spelare i Ungern. I denna matchen måste nog vi stå för tempot mer och måste få dem att springa mycket avslutar Lindgren.

Mats Dahlberg
Magnus Wislander

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".