Foto: Jonathan Moscrop/Scanpix
italien

Juventus tränare stängs av 10 månader

Italienska fotbollsklubben får klara sig utan sin mästertränare Antonio Conte, på grund av hans inblandning i den italienska spelskandalen "Calcioscommesse".

En italiensk idrottstribunal dömde på fredagen mästarklubben Juventus tränare Antonio Conte för inblandning spelskandalen "Calcioscommesse".  Han stängs av i 10 månader eftersom han känt till uppgjorda matcher men inte rapporterat informationen vidare.

Conte har varit anklagad för att ha känt till att två matcher med hans förra klubb Siena var uppgjorda, men trots det ska han ha låtit bli att rapportera vad han visste.

Conte bytte från Siena till Juventus ifjol och ledde sedan sin nya klubb till Serie-A-titeln.

I samma domslut friades Juventusspelarna Leonardo Bonucci och Simone Pepe för inblandning i skandalen. Enligt åtalet är det internationella gamblers som betalat fotbollsspelare för att se till att matcher de deltog i skulle sluta med ett visst resultat.

Stefan Elofsson och TT
stefan.elofsson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".