Allvarligt, Conte

Att en tränare stängs av för inblandning i matchfixande är lika ovanligt som det är allvarligt. Straffet är långt och kännbart vilket ger en tydlig indikation på att det italienska förbundet fortsätter att ta i med hårdhandskarna för att komma till botten med problemen med riggade matcher.

Att Conte nu stängs får dramatiska följder inte bara för honom själv, en ung tränare som gjorde dundersuccé i Juventus förra året får sitt cv rejält nedsolkat, men också hans nuvarande klubb hamnar plötsligt i en märklig sits.

Efter att ha vunnit Serie A i överlägsen stil , helt obesegrade, i våras skulle det här bli säsongen då man tog nästa steg. Befästa sig som Italiens ledande klubb igen och framför allt; medverkan i Champions League. Båda dessa mål finns förstås fortfarande där även om Conte är avstängd, men den redan på förhand tuffa utamningen blev just ännu knepigare.

Richard Henriksson
richard.henriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".