FOTO: MATT DUNHAM
os-friidrott

Skött/Zalar refererar Jamaicas världsrekord

På 4x100 meter satte det jamaicanska laget, med Usain Bolt på sista sträckan, ett nytt världsrekord. De nya rekordet lyder 36,84.

Det förra världsrekordet på 37,04 är numera historia. Jamaica startade med Nesta Carter på första sträckan och sedan Michael Frater.

Det stod mellan USA och Jamaica inför den tredje sträckan, en sträcka som blev jämn. När jamaicas Yohan Blake och amerikanen Tyson Gay växlade till sista sträckan var USA och Jamaica helt lika.

För USA sprang Ryan Bailey och för Jamaica Usain Bolt. Och Bolt gjorde precis som han brukar, sprang ifrån allt och alla. Stor jamaicansk glädje när han passerade mållinjen på nya världsrekordtiden 36,84. USA slutade tvåa på den gamla världsrekordtiden 37,04. Kanada blev trea, tills det kanadensiska laget blev diskade och Trinidad Tobago fick bronspengen.

På Olympiastadion i London har Usain Bolt gjort det ingen annan sprinter klarat av förut - att försvara både gulden på 100 och 200 meter. Som om inte det var nog försvarade han även sitt tredje guld från Peking.

Magnus Sundvall
magnus.sundvall@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".