Foto: Anders Wiklund / SCANPIX
handboll

Lindgren: ”Handlar inte om personlig revansch”

Ola Lindgren: ”Måste glömma det som varit”
3:59 min

Som spelare var Ola Lindgren och Staffan Olsson med om tre bittra finalförluster i OS 1992—2000. Nu ska de leda dagens landslag i ytterligare en OS-final. Men för Lindgren är de förlusterna bara historia.

När Radiosporten träffar Ola Lindgren, utstrålar han sitt vanliga lugna yttre. Däremot kan han av förklarliga skäl sätta sig in i hur hans spelare känner sig:

– Givetvis finns det en anspänning, lite nervositet och förväntningar. Det gäller att få kontroll på alla delar, så att man inte är övertänd. Det handlar för mig och Staffan att få ner det på rätt nivå och få balans.

– Kvartsfinalen var en final för oss, semifinalen var en final för oss. Nu är vi i den riktiga finalen och det har varit en stor uppståndelse. Om vi vänder på det, så tror jag inte fransmännen springer omkring och säger ”wow, vi är i final”. De är i en annan situation.

– Visst ska vi glädjas oss att vi har tagit oss dit. Men det gäller samtidigt nu att få fokus på den matchen och försöka att bara titta framåt. Vi har ju visat lite under turneringens gång att vi har klarat av att hantera det, men det krävs att glömma det som varit.  

På frågan om han vill ta guld för att få en personlig revansch för sina tre finalförluster som spelare, är Ola Lindgren tydlig:

– Äsch, det här är ju ett helt annat lag. Det handlar inte om mig och Staffan, det handlar om detta lag och det gör vi tillsammans det jobbet. Vi vill bara göra så bra resultat som möjligt. Prestera så bra resultat som möjligt ute på banan och det som har hänt innan, det kan vi inte påverka. Det vi kan påverka är det som ligger framför oss nu.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".