Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix.
Avskedslandskampen på råsunda

Zlatan inför avskedet: "Det är mitt bästa minne"

Zlatan Ibrahimovic: "Det kändes mest"
1:05 min

Zlatan Ibrahimovic är lagkapten när Sverige spelar sin sista landskamp på Råsunda. Och det vackraste minnet från nationalarenan går ända till debuten.

Det var en uppslupen Zlatan som mötte pressen inför Sveriges landskamp mot Brasilien och Råsundas avskedsföreställning.

Det är fortfarande inte säkert huruvida Zlatan, som fick en smäll i den franska ligapremiären, kan spela. Men han hoppades på att spela, och pratade gärna om nationalarenan.

– Det var nog första gången jag fick vara med i en officiell match. Jag satt på bänken och hörde publiken skrika mitt namn. Det är nog det bästa minne jag har härifrån, sa Zlatan.

Sedan debuten har mycket vatten flytit under de blågula broarna. Och det är med stolhet han bär kaptensbindeln under den sista landskampen på Råsunda.

– Det är en stor ära för mig, här har jag spelat massor av matcher. När jag spelade med de som var de stora grabbarna då, "Henke" och den ligan, var allt nytt. Men nu känner jag mig som en av dem.

– Man tar med sig alla minnen härifrån och tar med dem till den nya arenan. Förhoppningvis avslutar vi också det på ett bra sätt, sa Zlatan.

Läs mer:

Elof Hellström
elof.hellstrom@sverigesradio.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".