Foto: Pontus Lundahl/Scanpix
Längdskidor

Larsen ska inte vara bäst i år

Lisa Larsen vill slå igenom snart
3:30 min

19-åriga Lisa Larsen hade förra året en riktig upp-och-ned-säsong. Men i år ska ska stabilitet ta henne till VM.

Larsen inledde förra säsongen riktigt bra, men när Tour de-ski kom så var formen som bortblåst.

– Det gick bra fram till halva touren, sedan var jag lite bränd ett tag. Men sen gick det bra i slutet av säsongen igen.

Vad berodde det här på?

– Det var väl sjukdomar, efter Tour de ski var jag sjuk i ungefär tre veckor, säger Larsen som också tillägger att hon försökte komma tillbaka för tidigt och på sätt brände ut sig.

I år det mästerskapsår, och förhoppningsvis infinner sig en annan stabilitet. Larsen hoppas att en sådan ska innebära att hon kan vara med i VM redan i vinter.

– Jag vill köra VM, men jag lägger upp säsongen så att jag är i form i början. Det är inte så att jag har något upplägg för att exakt vara i form i februari, det finns ju många tävlingar.

Men det är inte under VM i år som Larsen ska göra de stora avtrycken. 19-åringen ingår i "team 2015" där horisonten är mästerskapen några år framåt.

– Det är inte i år jag ska vara som bäst. De stora målen är väl åren som kommer med OS och VM i Falun, säger Larsen.

Diskussionerna om när Larsen, precis som Hanna Falk och Hanna Brodin, ska slå igenom ordentligt har varit igång sedan länge. När kommer bomben egentligen brisera?

– Det vet man ju aldrig. Men snart, säger Larsen.

Eric Lundin
eric.lundin@sverigesradio.se

Elof Hellström
elof.hellstrom@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".