Brittney Reese. FOTO: MATT SLOCUM

OS-mästarens dröm: Att bli basketstjärna

Brittney Reese: ”Min dröm var att bli basketspelare”
2:50 min

Brittney Reese tävlar i damernas längdhopp på fredagens DN-gala. Men den amerikanska friidrottsstjärnan kunde lika gärna ha sysslat med en annan sport.

Brittney Reese är olympisk mästare i längdhopp, men hon kunde lika gärna ha valt basket. Hon älskar sporten och spelade shooting guard på college, samma position som svenska stjärnan Frida Eldebrink.

– Som alla vet så bytte jag till längdhopp, men jag funderar på att börja med basket igen när jag slutar med längdhopp.

Just nu siktar Brittney Reese mot OS i Rio 2016. Men hon tror att hon skulle kunna bli så bra att hon skulle ta en plats i USA:s landslag.

– Jag gör verkligen det. Min dröm var att bli en basketspelare och att få spela basket i OS. Att ställa upp i längdhopp var lika fint, men jag önskar att jag var med i vårt basketlag och fick vinna en guldmedalj med dem.

Längdhopp fastnade Brittney Reese för under de sena skolåren. Ett bra val har det visat sig. Hittills har hon ett OS-guld, i London förra veckan, samt fyra VM-guld, två ute och två inne.

Nästa utmaning är att vinna Diamond League-tävlingen på Stockholm Stadion.

Alexander Lundholm
alexander.lundholm@sr.se

Christoffer Brandt
christoffer.brandt@sr.se

Mer om Friidrotts-EM

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".