Foto: Björn Lindgren / SCANPIX

HIF har svårt att få rätt

Enligt Svenska Fotbollförbundets chefsjurist Krister Malmsten, kommer Helsingborg inte ha någon möjlighet att få tillbaka Finnbogason.

– Nej, det spelar ingen roll om han skrivit under ett avtal med dem. Det avtalet var ju villkorat och gäller enbart under förutsättning att klubbarna kommer överens. Nu när det inte skett, så är spelaren inte berörd av denna tvist, säger Krister Malmsten.

Det som finns kvar är en möjlighet att driva en civilrättslig process mot Lokeren och kräva klubben på skadestånd.

– Det är möjligt att gå den vägen. Jag vill betona att det är i väldigt få fall som sådana här tvister uppstår, där klubbarna varit överens men där situationen förändrats under utlåningens gång. HIF kan i en process antingen få rätt till skadestånd eller så kan Lokeren drabbas av sanktioner.

HIF överväger nu en rättslig process och under tiden så arbetar klubben för att köpa in en ersättare till sin förlorade skyttekung.

– Vi har bestämt att vi ska förstärka och eftersom det är viktiga matcher i närtid så har ju den processen kommit ganska långt, säger Claes Ohlsson, HIF:s ordförande.

Mikael Widerberg
mikael.widerberg@sr.se

Fredrik Persson
fredrik.persson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".