Emma Green Tregaro och Anna Tjitjerova. Foto: Scanpix.

Green Tregaro saknades när Tjitjerova vann

Emma Green Tregaro: ”Känner mig ledsen och besviken”
1:08 min

Emma Green Tregaros kom aldrig till start när Anna Tjiterova vann damernas höjdhopp i Diamond League-tävlingen på Stockholms Stadion. Svenskan tvingades tacka nej på grund av en fotskada.

Ryska Tjitjerova vann på 2,00 och gjorde även ett tappert försök på 2,08. Den höjden hade inneburit nytt Stadion-rekord, men ribban ville inte ligga kvar.

– Det var tufft i kväll. Jag hade lite problem med ansatsen. Jag ville glädja publiken. Jag är lite tom efter OS men jag försökte göra något speciellt i kväll, säger Anna Tjitjerova.

Under torsdagens presskonferens inför galan sa Emma Green Tregaro att hon hoppades på start. Men hon kunde besviket konstatera att det inte gick att hoppa framför hemmapubliken.

– Jag kände att jag inte vågar hoppa, att jag inte vågar kliva på. Det är inte någon extrem smärta men jag vågar inte, säger Emma Green Tregaro till Radiosporten.

Nu väntar utvärdering av skadan innan Emma Green Tregaro bestämmer sig för om säsongen är över eller om det kan bli start i Finnkampen.

Christoffer Brandt
christoffer.brandt@sr.se

Mer om Friidrotts-EM

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".