Otäck Nascarolycka med lyckligt slut

En olycka av en sort som bara inte får hända påverkade helgens Nascar tävling i Michigan. För fast det slutade bra så kunde det  ha slutat riktigt illa när Mike Martin knuffades av banan in i depåområdet och in i en lucka mellan två avspärrningar där hans bil nästan skars mitt itu av en skarp staketkant.

Han träffade kanten från sidan hade den hamnat en halvmeter längre fram på bilen så... ja där satt Martin. Nu gick han själv ut ur bilen utan några problem till åskådarnas stora glädje. Mike Martin är 53 år och något av en institution i Nascar.

Tävlingen vanns av Greg Biffle som passerade Jimmie Johnson sex varv från slutet när den senares motor la av. Han passerade honom också i sammanlagda Sprint Cup ställningen.

 Kasey Kahne som slutade trea har chans på en av de sista Chase-platserna, medan Jeff Gordon som fick bryta i Michigan tycks ha försatt sina chanser. Många toppförare hade motorproblem både före och under Michigan racet.

Annika Greder Duncan

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".