Gudjon Sigurdsson och Niclas Ekberg i AG Köpenhamn. FOTO: ADAM IHSE / SCANPIX

Konkursade AG Köpenhamn går ihop med Kolding

Konkursade AG Köpehamn går ihop med Kolding
0:58 min

En märklig klubbsammanslagning blev följden av att storklubben AG Köpenhamn gick i konkurs mitt under Sommar OS. Nu kan svenske Kim Andersson vara på väg till den nya klubben.

Flera danska och fyra svenska spelare blev utan jobb när danska handbollsklubben AG Köpenhamn tränaren Magnus Andersson, högersexan Niclas Ekberg, vänstersexan Fredrik Petersen och storskytten tillika högernian Kim Andersson.

Nu är Ekberg och Petersen nära att få kontrakt med tyska klubbar och en udda sammanslagning i Danmark gör att flera av de danska storspelarna får kontrakt med Kolding som från och med nu heter KIF Köpenhamn.

Det ovanliga i sammanslagningen är att Kolding ligger på Jylland, 25 mil från Köpenhamn, och den nya klubben heter KIF Köpenhamn istället för som förut KIF Kolding.

Hälften av matcherna är planerade att spelas i Köpenhamn i stället för i Kolding vilket förstås upprör fansen på Jylland.

Kim Andersson lär också vara på väg till den nya klubben men det är ännu inte klart hur det blir med den övergången.

Även Kims förra tyska klubb Kiel lär vara intresserad.

Den Champions League-plats som AG Köpenhamn går inte till Kolding, utan tvåan i förra årets serie Bjerringbro-Silkeborg.

Dag Malmqvist
dag.malmqvist@sr.se

Mer om Handboll

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".