Foto: Björn Lindgren/Scanpix.

"Mikroskopisk chans för Helsingborg att vända"

Richard Henriksson efter matchen: "Det är en märklig känsla"
1:00 min

Helsingborg förlorade den första matchen i Champions leagues play off med 0-2 mot Celtic. Men det var en match som Helsingborg borde ha vunnit.

Helsingborg spelade ut de skotska mästarna. Men trots storspel så är det kraftigast tänkbara uppförsbacke som gäller för Skåneklubben.

– Helsingborg var mycket bättre än Celtic. De hade ett bättre passningsspel, de skapade klart fler målchanser och det är en märklig känsla att konstatera att de Helsingborg är på väg ut ur Champions leage, säger Richard Henriksson efter förlusten på Olympia.

Helsingborg fick en mardrömsstart och släppte in ett mål efter en och en halv minut.

Men sedan tog laget över helt och hade bland annat tre frilägen under den första halvleken.

– Det är klart att det finns en liten och mikroskopisk möjlighet för Helsingborg att vända på det här. Men då krävs det ett enormt arbete till den vecka som är kvar till nästa match. Framförallt psykologiskt, för det måste kännas tungt för spelarna att vara det bättre laget men ändå förlora med 2-0, säger Henriksson.

Returen spelas i Glasgow nästa onsdag.

Elof Hellström
elof.hellstrom@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".