Foto: Martin Eriksson.
FALUN

Olsson kan sluta efter Paralympics

"Just nu är det London som gäller"
1:21 min

Den ende daladeltagaren i Paralympics - som börjar nästa vecka - är tennisspelaren Stefan Olsson från Falun. Stefan siktar på guld, men vad som händer efter mästerskapen vet han inte. Kanske lägger han av.

– Det finns bara en grej för mig, och det är guld. Jag vet att det kanske låter arrogant att säga så, men så är det. Jag siktar på guldet, säger Stefan och öppnar dörren till tennishallen på Lugnet. Det är dags för ännu ett pass på en av de vinröda banorna. Om en dryg vecka kommer den här miljön att bytas ut mot något helt annat. London och handikapp-OS, något som Stefan haft siktet inställt på länge.

– Det är det stora målet. Jag har spelat och tränat så mycket jag kunnat för att vara på topp nu.

Stefan föddes med sjukdomen artrogrypos, vilket gett honom stela leder och muskelsvaghet, framför allt i benen. Men han försöker att inte tänka för mycket på sitt handikapp.

– Jag bryr mig inte. Jag kör på med mitt liv och är nöjd med det. Det räcker för mig, säger han.

Att resa över hela jorden och spela tennis halva året är en livssttil som tär, och det kan faktiskt bli så att Dalarnas ende handikappidrottare i Paralympics slutar efter mästerskapen.

– Jag ska ta mig en rejäl funderare och se vad jag vill göra. Men just nu är det London som gäller och inget annat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".