Carolina Klüft. FOTO: RYNO QUANTZ / SCANPIX /

Klüft: "Kan känna, hur fixade jag det?"

Carolina Klüft är nära slutet på sin friidrottskarriär. SM, som inleds på fredag, och Finnkampen är de närmaste målen och efter det är det osäkert hur mycket mer av Klüft vi får se på friidrottsarenorna.

Under onsdagen besöket Carolina Klüft P4 Extra och pratade om sin karriär, kändisskapet och besvikelsen över att missa OS.

– Tyvärr så ville inte kroppen, och sa ifrån. Det har varit svårt, jättetufft att behöva missa OS, som var det stora målet. Men jag får ändå på något sätt tänka tillbaka på allt det jag fått och at jag fått vara med på OS och ändå vinna ett OS-guld, säger  Carolina Klüft.

För tio år sedan slog Carolina Klüft igenom när hon vann EM-guld på nytt juniorvärldsrekord. I dag är hon själv förvånad över hon lyckades så bra som 19-åring, säger Carolina Klüft.

– Nu kan jag känna, hur fixade jag det? Hur kunde jag klara av pressen att gå igenom sju grenar och vara så ung. Jag kan känna att jag blir lite stolt över mig själv.

Nästan som att det är en moderlig känsla till den där 19-åringen för tio år sedan. Att jag faktiskt fixade det och gjorde så bra ifrån mig i många år. SÅ det är med glädje och stolthet jag ser tillbaka på den tiden.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Mer om Friidrott

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".