Richard Henriksson. Foto: Björn Dalin/Sveriges Radio

"Inte självklart att Sundhage väljer Sverige"

”Inte självklart Pia väljer Sverige”
2:28 min

Det är inte inte alls säkert att Pia Sundhage väljer att bli ny svensk förbundskapten, även om hon får frågan. Det säger Radiosportens fotbollsexpert Richard Henriksson.

– Vi svenskar ska nog vara lite ödmjuka inför det som vi ser som självklart, att Pia vill komma hem, klart att hon ska ta Sverige. USA:s förbund kommer förstås göra allt de kan för att behålla sin guldtränare så jag tror inte det är så självklart att Sundhage väljer Sverige, säger Radiosportens expert Richard Henriksson.

– Men att hon kommer få frågan det är jag ganska övertygad om.

Enligt Henriksson finns det gott om andra alternativ.

– Det finns tränare dels i damallsvenskan men också om man tittar utomlands. Det finns andra svenska tränare som har utländska lag. Andreé Jeglertz gjorde finfina resultat när han var klubbtränare i Sverige med Umeå. Det är en tränare som jag inte vet om han tillgänglig men det är någon jag skulle kunna slänga in i den där tombolan. Speciellt om Pia Sundhage inte skulle bli aktuell.

Marin Marhlo
martin.marhlo@sr.se

Christoffer Brandt
christoffer.brandt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".