Mikael Santoft: "Ett antal intressanta namn"

"Det är klart att vi tittar på Pia"
2:01 min

Vi har ett antal intressanta namn och ett landslag som många vill jobba med. Så säger fotbollförbundets generalsekreterare Mikael Santoft om jakten på Dennerbys ersättare.

– Tomas har gjort en fantastisk insats för fotbollssverige och damfotbollen i synnerhet. Samtidigt efter åtta år får man ha respekt när en förbundskapten känner att det är dags att göra något annat, säger svenska fotbollförbundets generalsekreterare Mikael Santoft.

Vad har varit Dennerbys fördelar?

– Han har skolat in en ny generation landslagsspelare och visat på fantastiska resultat. Med tanke på den ökande konkurrensen har vi klarat oss fantastiskt bra, säger Santoft.

Hur går rekryteringen till?

– Vi sätter högsta fart och jobbar inledningvis brett. Tack och lov har vi ett antal mycket intressanta namn och ett landslag väldigt många vill jobba med.

I media snackas det väldigt mycket om Pia Sundhage. vad säger du om det namnet?

– Hon är en extremt duktig tränare och har exempellösa framgångar, nu senast med OS-guldet. Det är klart att Pia är en av de vi tittar på, säger Mikael Santoft.

Lasse Persson
lasse.persson@sr.se

Johnnie Lager
johnnie.lager@sr.se

Mer om Damlandslaget

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".