1 av 2
2 av 2
Foto Björn Larsson Rosvall / Scanpix
allsvenskan

Örebros tränare: "Inte fan slutar de springa"

Hör Örebros tränare Per-Ola Ljung inför kvällen
4:03 min

Per-Ola Ljung jämför allsvenskan med ett marathonlopp inför ödesmatchen mot Gefle.

Ikväll väntar en ödesmatch för den allsvenska jumbon Örebro när de ställs mot Gefle som just nu ligger på kvalplats.

Fem poäng skiljer lagen åt och OM Gefle vinner ikväll tar dom ett stort steg ifrån både GAIS och Örebro som ligger i botten på 11 poäng vardera.

– Det är viktiga poäng för att underlätta vår mälsättning att hålla oss kvar i allsvenskan, säger tränaren Per-Ola Ljung som med en tredjedel av serien kvar inte vill prata om någon ödesmatch.

– Det är en match av 30. Inget är kört om vi inte får med oss ett positivt resultat.

Nej, det är ju inte kört men det sätter er ju i en svårare situation.

– Det blir ju inte lättare. Men man brukar lika allsvenskan vid ett marathonlopp och inte fan slutar de springa efter en tredjedel för att de ligger lite efter.

Per-Ola Ljung fick ta över Örebro efter Sixten Boström när laget redan hade en utsatt situation i botten av tabellen, men Ljung tycker att det är en bra stämining i truppen trots jumboplatsen.

– Vi skulle överraska er allihopa om ni kom hit. Det är en go stämning i truppen och vi tror verkligen på det vi gör, säger Ljung och fortsätter.

– Sen om vi inte kan övertyga alla att tro på oss så spelar det ingen roll så länge vi gör det. Jag tror på seger varje gång en match börjar.


Lena Sundqvist

lena.sundqvist@sr.se

Mer om Fotboll

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".