Foto: SR
Friidrott - SM

"Inte helt lyckat att hålla SM i Stockholm"

Zalar oroas över svensk friidrott: "Nivån för låg"
4:24 min

Radiosportens friidrottsexpert Miro Zalar ifrågasätter valet av att lägga SM på Stockholm Stadion. Och han är inte heller imponerad av resultaten.

Efter tre dagars SM-tävlingar på Stockholm Stadion så är Miro Zalar oroad. Resultaten är helt enkelt för dåliga, säger experten.

– Framförallt så tänker jag på helhetsgreppet på friidrotten. Det känns ibland väldigt oroande att resultatnivån i många grenar är bedrövligt dålig. Man måste titta över hela situationen och fråga sig vad det beror på, säger Zalar.

Nästa helg blir det Finnkamp. Det kan mycket väl bli seger, men frågan är hur mycket detta är att glädja sig över, enligt Zalar.

– Räddningen är att Finland har samma problem som vi, så den kampen kan gå bra. Sedan är det inte hundra procent lyckat att hålla ett SM på Stockholm stadion. Ute i landet så är ju folk intresserade på ett annat sätt, här finns det ett större utbud.

Det stora utropstecknet under SM-helgen var Carolina Klüfts deltagande på 400 meter häck. Mindre loppet i sig än det faktum är att det kan vara hennes sista tävling någonsin.

– Hon var så j-la outstanding. Nu svär jag för första gången på flera år i radion, men jag tror inte vi i Sverige förstår hur stor hon har varit i världen. Det är en fantastisk tjej som gjort otroliga resultat, och jag skulle nog vilja påstå att hon är den bästa friidrottaren vi har haft i Sverige.

Elof Hellström
elof.hellstrom@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".