Magnus Eriksson jublar över kvitteringen mot IFK Norrköping. FOTO: STEFAN JERREVÅNG / SCANPIX
fotboll-allsvenskan

Eriksson tackade för sig med drömmål

Norrköpings Christoffer Nyman: ”Typiskt han ska få till en sådan träff”
1:36 min

Östgötaderbyt mellan Åtvidaberg - IFK Norrköping slutade oavgjort 1-1. Hjälte för kvällen var en ÅFF-lirare som lämnar med flaggan i topp.

Radiosportens Dag Malmqvist utser matchens lirare:
Åtivdaberg: Magnus Eriksson
Norrköping: Christoffer Nyman 

Magnus Eriksson gjorde sin sista match för Åtvidaberg innan han inleder proffslivet i Belgien. Det sista han gjorde inför hemmafansen på Kopparvallen var att rädda en poäng i Östgötaderbyt mot IFK Norrköping.

Det är mycket känslor. Publiken, tränaren och grabbarna i laget har betytt väldigt mycket. Jag kommer sakna dem, säger Eriksson till Radiosporten.

I den 89:e minuten drog Magnus Eriksson till med vänsterfoten strax utanför straffområdet och skickade med en liten båge bollen upp i David Nilssons vänstra kryss. Därmed var det kvitterat 1-1.

En fantastisk träff som man på en gång kände att den skulle gå in. Det var knappt att jag orkade löpa upp, men jag gjorde det och det är ett fantastiskt sätt att få avsluta på.  

IFK Norrköping tog ledningen i den 32:a minuten genom just Christoffer Nyman som fick till ett skott som gick via Gustav Janssons fingertoppar och stolpen in i nät.

Det var väldigt skönt. Jag väntade nog lite för länge med att skjuta in den och så fick jage en liten knuff i ryggen och en dålig träff. Men det var skönt att den gick in i alla fall, säger Norrköpings Christoffer Nyman.

Åtvidaberg jagade stenhårt i den andra halvleken och till slut gav det resultat.

Det oavgjorda resultatet lyfte IFK Norrköping till sjätte plats i tabellen med 30 poäng. Åtvidaberg ligger åtta, två poäng bakom.

Christoffer Brandt
chritoffer.brandt@sr.se

Dag Malmqvist
dag.malmqvist@sr.se


Åtvidaberg - Norrköping

Åtvidaberg-IFK Norrköping 1-1 (0-1)

0-1 Christoffer Nyman (32), 1-1 Magnus Eriksson (89).

Varningar, Åtvidaberg: Viktor Prodell. IFK Norrköping: Christopher Telo, David Wiklander, Christoffer Nyman.

Domare: Jonas Eriksson, Sigtuna.

Publik: 8 600.

Åtvidaberg (4-4-2): Gustav Jansson - Anton Tinnerholm, Daniel Hallingström, Tom Pettersson, Jesper Arvidsson - Imad Zatara (Mattias Mete 68), Mohamed Abubakari, Bruno Marinho (Oscar Möller 81), Kristian Bergström - Magnus Eriksson, Viktor Prodell (Alberis Da Silva 90).

IFK Norrköping (4-4-2): David Nilsson - Bobbie Friberg da Cruz, Morten Skjönsberg, David Wiklander, Mathias Florén - Martin Smedberg Dalence, Andreas Johansson, Lars Krogh Gerson, Christopher Telo - Christoffer Nyman, Gunnar Heidar Thorvaldsson (Imad Khalili 75).

Mer om Fotboll

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".