NBA Basket

NBA Basketens svenskar mm i helgen

Från matcherna natten till lördag: 

Detroit Pistons fortsätter att förlora i NBA och Jonas Jerebko får allt mindre speltid. Pistons har nu 1 seger men 9 förluster- den senaste i natt hemma mot Orlando Magic i en match som Detroit ett tag ledde med  13 poäng men till sist förlorade med 110-106. Magic hade bara två segrar före nattens möte och förlusten var tung för Pistons som kom till matchen med sin hittills enda seger i ryggen.  Jonas Jerebko spelade 13 minuter och hade bara två poäng. JJ Redick var poängbäst i Orlando med 23 poäng.  I Detroit bidrog Greg Monroe också han med 23 poäng.  Detroit ligger  inte sist i tabellen längre det gör Washington Wizards som fortfarande efter 7 matcher ännu inte vunnit någon match.
 I den andra änden av tabellen förlorade New York Knicks sin första match för säsongen när Memphis Grizzlies besegrade dem i ett tidigt toppmöte med 105-95.  Marc Gazol hade 24 poäng för Grizzlies som nu övertog positionen som NBAs bästa lag så här långt.. 

Från matcherna natten till söndag:

Memphis Grizzlies fortsatte sitt segertåg även kvällen därpå - nu med en seger över det andra "svensklaget" Charlotte Bobcats med 94-87. Jeffery Taylor startade men spelade bara  12 minuter och gjorde 4 poäng. Bobcats 4 segrar på 8 matcher är fortfarande en oväntat bra öppning.  Bästa poängplockare: Mike Conley med 20 poäng för Memphis.. Byron Mullens 18 poäng för Bobcats. 

LA LA land news nedan

Los Angeles Lakers coachas i morgon för första gången av Mike D´ Antoni som överraskande fick jobbet istället för Phil Jackson. Mest överraskad av alla Phil Jackson själv som förnekar uppgifterna om  att hans kravlista bl a skulle ha begränsat hans resande . Nonsens sa en sur Zen Master som trodde han hade helgen på sig att bestämma sig när han istället fick ett samtal som kort och gott löd- tack för ditt intresse men vi har anställt en annan coach. D`Antoni  som nyligen opererat ett knä och hoppar fram på kryckor bör nu se till att laget inte spelar lika kryckigt som  de hittills gjort. Staples Centers publik har redan stått upp och skrikit We Want Phil  tidigare den här säsongen och kan göra det igen.

Kareem Abdul Jabbar har nu äntligen fått den staty han ganska tydligt ansett att han borde ha fått för länge sen.. Han tog det hårt att både Chick Hearn som var radio och TV kommentator och Jerry Buss - spelare och ägare under tidigare epoker- redan hade sina där utanför Staples Center. Men nu är han för evigt frusen i ett match.avgörande hook-skott. Kolla gärna in honom i  filmen Airplane också..Han spelar pilot.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista