Foto: Björn Larsson Rosvall / SCANPIX

Tornéus: "Tog lång tid att komma över OS"

Michel Tornéus: ”Har varit en bergochdalbana"
8:48 min

Michel Tornéus var en enda centimeter från en OS-medalj i längdhopp. Missen tog honom hårt och först nu har han slutat att deppa. Radiosporten har träffat Michel Tornéus som berättar om hur hans familj och vänner fått hjälpa honom ur krisen.

Han var EN centimeter från OS-medalj i London. Ett OS han siktat på så länge. Besvikelsen efteråt var enorm och medaljmissen tog lång tid att bearbeta.

– Det var jättetufft direkt efter. Jag fick sitta i dopingkontrollen och gråta. En väldigt speciell situation. Det var varit en bergochdalbana. Jag har gått igenom alla känslor och gått vidare. Ibland är jag stolt över fjärdeplatsen, säger Tornéus till Radiosporten.

Trots besvikelsen över en missad medalj var han ändå fyra på OS, 3:a på EM och slog det svenska rekordet. Michel Tornéus tog tog det sista steget in i världseliten på allvar.

– Jag tror att jag tog steget. Allt kändes bra redan på försäsongen. Jag var skadefri och hade en väldigt bra sommar.

Inomhus-EM i Göteborg är det stora målet för dom svenska friidrottarna i vinter. Michel Tornéus har redan drömt om hur det kommer bli.

Jag hoppas få ställa mig högst upp på pallen, säger han.

Alexander Lundholm
alexander.lundholm@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".