Nascar

Brad Keselowski årets Sprint Cup mästare

28-årige Brad Keselowski vann The Chase och blev Nascar/ Sprint Cup Mästare vilket stod klart när Jimmie Johnson fick bryta det sista loppet på Homestead i Florida med 40 varv kvar.  Den femfaldige mästaren Jimmie Johnson var den ende som kunde hota Keselowski inför avslutningen.  Keselowski kan titulera sig  mästare för första gången.

Som av en ödets ironi vann Jeff Gordon själva loppet före Clint Bowyer. Som ni kanske minns var det de två som var inblandade i förra helgens monumentala uppståndelse.. Många tyckte att Gordon borde ha varit avstängd från det avslutande loppet som ytterligare bestraffning efter att " ha kraschat"  Clint Bowyer helgen före. Som det nu var kom han undan med böter och poängavdrag.  Och till sist en seger i årets sista lopp. 

 Det blev på det hela taget ett ganska odramatiskt lopp, även om Jimmie Johnson i någon minut ledde sammandraget när han var i ledning samtidigt som Keselowski låg nere kring en 18:e plats. Detta inträffade med 57 varv kvar, men i nästa moment tvingades Jimmie Johnson in i depå och strax efter bröt han loppet helt. 

Nu slutade Clint Bowyer på andra plats i poängsammandraget en poäng före Jimmie Johnson. Men Brad Keselowski vann överlägset med över 30 poäng.

 Till sist:   Kyle Busch ledde som vanligt under en stor del av loppet utan att vinna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".