Foto: Stefan Jerrevång / SCANPIX
fotboll

Därför lämnar Sören Åkeby Gif Sundsvall

"Hade inte stått här om vi hade haft en plats kvar i allsvenskan"
6:01 min

Degraderingen till superettan blev droppen. På måndagen meddelade Gif Sundsvall att tränaren Sören Åkeby lämnar klubben efter fyra år.

"Vi tror att den här förändringen är nödvändig för Gif Sundsvalls fortsatta utveckling. Sören har gjort ett bra jobb under sina fyra år hos oss ... Men tiden är nu mogen att gå vidare, säger ordförande Eric Bäcklund i ett pressmeddelande.

Åkeby kom till Sundsvall 2008, och ledde laget upp i högsta serien inför säsongen 2012. I år gick det sämre och giffarna åkte ur allsvenskan efter kvalspel mot Halmstad (sammanlagt 4-6).

– Vi var väl ganska eniga om hur vi skulle gå vidare. Det är ju en resultatbaserad bransch vi håller på med och vi fick inte det resultatet vi hade hoppats på, säger Sören Åkeby till P4 Västernorrland och tillägger:

– Vi har varit för dåliga i bägge boxarna. Det är oftast där metcherna avgörs. Så kan man förklara det kort. Jag tycker vi visar det här året att vi är ett lag för allsvenskan.

De assisternade tränarna Roger Franzén och Joel Cedergren kommer att bli kvar i klubben, men exakt hur organisationen kommer att se ut är inte klart.

Radiosporten
radiosoprten@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".