Foto: Scanpix.
internationell fotboll

Medvedev om rysk fotboll: "Kan inte ha anarki"

Rysk fotboll är i kris efter den senaste läktarskandalen. Nu kräver bland andra premiärminister Dmitrij Medvedev hårdare tag mot huliganerna.

– Vi kan inte ha anarki. Folk måste sättas i fängelse för den här typen av saker, säger Medvedev.

Incidenten i helgen, då landslagsmålvakten Anton Sjunin fick ögonskador av inkastade fyrverkeripjäser, är den senaste i en rad händelser i den ryska fotbollsligan som oroar inför landets VM-arrangemang 2018.

Matchen mellan Sjunins Dynamo Moskva och Zenit St Petersburg i lördags fick avbrytas efter händelsen, som fått ligan att sätta in ett krismöte på tisdagen.

– Vi kommer att samla alla rapporter och dokument och utreda den här fruktansvärda händelsen noga, lovar Nikolaj Tolstych, det ryska fotbollsförbundets ordförande.

Bland dem som fördömt händelserna finns premiärministern Dmitrij Medvedev, som beskriver det inträffade "inte som en incident, utan ett brott och dessutom ett överlagt brott".

"Låt oss tänka igenom vilka åtgärder som måste vidtas för att undvika sådana incidenter i framtiden. Både när det gäller lagstadgningen och organisationen", sade Medvedev i ett uttalande på Facebook.

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista