Georgios Samaras (t.v.) och Mikael Lustig. Foto: Lluis Gene/Scanpix.
champions league

Mikael Lustig: "Det känns riktigt bra"

Celtics Mikael Lustig: "Kul att Snoop Dogg nämns i samma mening som Celtic"
8:42 min

Den svenske landslagsbacken har stora chanser att nå åttondelsfinal i Champions league med sitt Celtic. I kväll väntar dock en svår bortamatch mot Benfica.

– Vi vet att Benfica kommer ha mycket boll. Det gäller att vi sätter försvarsspelet, att vi även vågar hålla i bollen och skapar chanser.

Ni har tre poängs försprång till Benfica och innehar just nu andraplatsen. Har kraven höjts nu, i takt med framgångarna, att ni ska ta er vidare till åttondelsfinal i Champions league?

– Ja, lite så är det. Det hade såklart varit surt att inte komma till åttondelen. Men det är tufft, borta mot Benfica är det inte många lag som tar poäng.

Du har haft en del tunga perioder tidigare i Celtic, med skador och bänkningar. Hur skulle du beskriva din status just nu i Celtic?

– Just nu känns det riktigt bra. Jag har fått förtroende att spela de matcher som jag har kunnat spela. Just nu så rullar det på, men alla som håller på med fotboll vet att det går upp och ner.

Klicka på ljudklippet ovan för att höra vad Mikael Lustig tycker om att hip hop-artisten , hur han ser på bragdsegern mot Barcelona i efterhand samt upplevelsen av  där Zlatan Ibrahimovic gjorde samtliga fyra mål.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".