basket

08 Stockholm fixade segern i slutskedet

Erkan Inan avgjorde 08 Stockholm i slutsekunden när Borås besegrades med 109-107 i basketligan för herrar.

08 Stockholm - Borås 109-107

Borås hade ledingen med 29-20 efter den första quartern och JJ Miller hade svarat för nästan hälften av Boråspoängen. Men 08 Stockholm vände och kunde gå till halvtidsvila i ledning och hade då dessutom fått Borås store Mike Palm i foulnöd.

När matchen närmade sig slut kunde Borås ge matchen ny nerv genom att kvittera till 105 lika och sedan kom den verkliga dramatiken.

Olivier Ilunga satte två straffkast till ledning för 08 men Fredrik Andersson kvitterade igen och så var det då Erkan Inan.

Borås JJ Miler poängbäst i matchen med 35. Hos 08 Stockholm satte Kodi Augustus och Nils Hedström 21 var.

Uppsala - Sundsvall 72-81

En match där Dragons ledde nästan hela tiden och där Alex Wesby var stark i andra halvlek.

I den fjärde quartern hade Johan Jeansson skjutit i en trea för Uppsalaledning med 56-51 men då gjorde Sundsvall tio raka och kunde spela på det.

Johan Jeansson gjorde 17 poäng för hemmalaget medan Alex Wesby gjorde 29 för gästerna. Dragonsspelaren Michael Cuffee gjorde en dubbel dubbel med 14 poäng och 11 returer.

Örebro - Stockholm Eagles 79-86

En riktig svängfest där inget av lagen hade någon stor ledning förrän strax före slutet då gästerna drog ifrån.

Terell Castle poängbäst i hemmalaget med 20 medan Dragoljub Kitanovic var bäst hos Eagles med 23. Bäst som vanligt är man böjd att säga.

Sundsvall toppar nu tabellen före Borås och Eagles närmade sig lagen på slutspels plats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".