Fredrik Rosengren blir nu förbundskapten för Sveriges Davis Cup-lag. FOTO: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX
tennis

Rosengren ny tenniskapten när förbundet satsar

Fredrik Rosengren: ”Upplägget är fantastiskt bra”
6:01 min

Fredrik "Fidde" Rosengren blir ny förbundskapten för Sveriges tennislandslag. Utnämningen är ett led i en större satsning av tennisförbundet.

Fredrik "Fidde" Rosengren har utsetts till ny förbundskaptenkapten för det svenska tennislandslaget efter att Thomas Enqvist och Magnus Larsson lämnat uppdraget som Davis Cup-kaptener.

Utnämningen av Rosengren är ett led i en satsning av tennisförbundet där det svenska längdlandslaget i skidor står som förebild. De svenska landslagsspelarna ska nu träna i grupp över hela året under Rosengrens ledning.

– Det är ett helt annat nytänk i svensk tennis. Jag får chansen att vara med och påverka i vardagen på de här spelarna jag ska jobba med. Det är ett upplägg jag har jobbat för länge, säger Fredrik "Fidde" Rosengren, som nu slutar som Robin Söderlings tränare, till Radiosporten.

I stället för att bara jobba med de svenska spelarna under David Cup-samlingarna, som varit fallet tidigare, får Rosengren chansen att nu försöka ta ett större grepp.

– Först och främst ska jag scanna av vad vi har och vilka som är beredda att ta jobbet av de svenska spelarna, att ligga ute med ganska enkla resurser och köra stenhårt.

Anledningen till att förbundet valt Fredrik Rosengren är enligt sportchef Johan Sjögren att "Fidde" är vet vad som krävs för att nå framgång.

– Han är inte rädd för att jobba stenhårt. Det kommer handla om att ligga ute på bakgården. Vi snackar inte Hilton Hotell och ATP-touren här. Fidde är ortligt stark i de lägena och kommer visa vägen, säger Sjögren.  

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Bosse Johander
bo.johander@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".