Jens Byggmark. FOTO: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX
skidor – alpint

Operation för tumskadad Byggmark

2:06 min

Jens Byggmark tvingas till operation efter att ha skadat ena tummen under onsdagen. Ett ledband är av i fingret och Byggmark opereras i dag torsdag.

Efter att ha undersökts på Sophiahemmet i Stockholm i dag konstaterades att ett ledband i Jens Byggmarks vänstra tumme är av och han tvingas till operation.

– Det är lite oturligt. Det sker så himla lätt. Det är bara att droppa ner tummen i snön så rycker den tag, och som i det här fallet så är det ledbandet som har slitits av. Det händer väldigt snabbt, säger Jens Byggmark till Radiosporten.

Operationen utförs i dag, torsdag, och Byggmark väntas vara tillbaka till världscuptävlingarna i Val d’Isère 8–9 december.

– Det är väl hundraprocentigt att jag kör där om inget annat händer. Jag får åka runt med ett gips och en skena som hindrar att tummen böjs ut. Jag tror det är rätt lugnt, säger Byggmark.

Landslagsläkaren Per Liljeholm är inte lika säker som Byggmark.

– Det är lite gränsland. Världscuptävlinen kan gå men det beror lite på hur uppföljningskonttrollerna efter operationen förlöper, säger han till Radiosporten.

Den benbit som är lös i Byggmarks tumme och som först troddes vara problemet kommer inte åtgärdas i dag. 

Bengt Skött
bengt.skott@sr.se

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista