Levante släckte hoppet för Helsingborg

2:01 min

Än levde ett svagt litet hopp om mirakelavancemang från gruppspelet för Helsingborg. Men Levante vann enkelt med 3-1 och släckte den sista hoppet.

Hoppet sägs vara det sista som överger människan. Men frågan är hur mycket hemmaspelarna trodde på chansen att ta sig vidare från gruppspelet inför mötet med Levante. För den var i allra högsta grad teoretisk.

HIF-segrar i de två avslutande matcherna samtidigt som Levante inte fick ta poäng och Twente max ta tre så skulle Helsingborg kunna gå vidare. Men efter sju minuter var chansen än mer teoretisk. Då hade den spanska ligafyran spelat sig igenom Helsingborgs nykomponerade backlinje och Ángel skjutit 1-0 till bortalaget.

HIF saknade sina avstängda mittbackar Walid Atta och Peter Larsson, och högerbacken Christoffer Andersson tvingades byta redan efter 25 minuter. Utan att förta sig tog gästerna en säker seger och säkrade därmed sitt avancemang från grupp L.

Levante borde ha gjort 2-0 efter en halvtimme - men Rubén García sköt över öppet mål från ett par meter på Pedro Ríos stolpretur. I stället nickade Papa Diop in 2-0 i den 37:e minuten, och i den 81:a sköt Vicente Iborra 3-0.

Inhopparen Thomas Sörum reducerade med två minuter kvar. Vackert - och ett äkta tröstmål.

TT/Radiosporten
radiosporten@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista