Johan Olsson. Foto Christine Olsson / SCANPIX.
längdskidor

Pappa Olsson gör frisk satsning

Johan Olsson inför starten av världscupen
4:51 min

Dags för världscuppremiär, något Johan Olsson trivs med. Förra säsongen slog han till direkt och besegrade hela världseliten.

Men Johan Olssons fjolårssäsong förstördes annars av skador han kunde bara delta i nio av 35 lopp.

Nu mår den nyblivne pappan bättre och Radiosportens skidexpert Torgny Mogren beskriver Johan Olssons chanser så här.

– Jag tror han kommer göra väldigt bra resultat den här säsongen.

Han verkar vara i tidig form Johan Olsson, han vann ju en av tävlingarna i Bruksvallarna den gångna helgen. Är han i form för tidigt?

– Det är aldrig bra att vara i för tidig form, men jag tror han har koll på läget. Får man en liten formtop så kommer den att gå ner och det är fullt möjligt att pricka in en ny topp till VM.

Johan Olsson säger att han kommer göra allt för att vinna 5-milen på VM. Hur ska man bära sig åt nuförtiden när det är gemensam start?

– Det handlar mycket om taktisk åkning, att ligga i fältet men ändå inte göra något grovjobb och förlita sig på att ha en stark spurt. Johan Olsson hade varit en guldaspirant om det varit enskild start men nu är jag tveksam, säger Torgny Mogren.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".