Foto: Björn Larsson Rosvall / Scanpix
elitserien

Hockeyligans VD: "Inget vi är nöjda med"

Hockeyligans VD Jörgen Lindgren om elitseriens publikkris
4:10 min

105 692 personer. Så många färre har gått på elitseriehockey i år jämfört med efter lika många matcher ifjol.
– Det är ingenting vi är nöjda med, säger Hockeyligans VD Jörgen Lindgren.

Förra veckan hade Färjestad sin lägsta publiksiffra i den nya arenan när man spelade hemma mot Växjö och i går kom nästa bottennapp. 4717 personer såg matchen mellan Modo och HV71 - och även det är den sämsta publiksiffran i Ö-vikslagets nya arena.

– Det finns flera olika anledningar till ett elitserien tappar publik och vi jobbar konstant mot klubbarna för att hitta lösningar, säger Lindgren som menar på att varje klubb måste hitta ett sätt att lyckas på sin lokala marknad.

– Sedan jobbar ju vi centralt med den här frågan också.

I två dagar har ni lyssnare kunnat tycka till om problemet via vår hemsida och via twitter. Majoriteten anser att tappet beror på för dyra biljetter och för många matcher.

– Det är säkert så att de åsikterna finna, men seriesystemet ser ut som det gör, det gäller bara att vi får ett bra flöde på hemma och bortamatcher. Och vad gäller priser så jobbar klubbarna mycket med förpackning, det gäller bara att nå ut med den informationen också.

Lena Sundqvist
lena.sundqvist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".