Foto: Leif R Jansson / Scanpix.
Handboll

Sverige föll även mot Norge

2:43 min

Det blev en andra raka förlust för det svenska damlandslaget i Möbelringen cup ikväll. Denna gång blev förlustsiffrorna 30-28.

De blågula inledde matchen i norska Bergen svagt och den första halvleken präglades av dåligt passningsspel och många tekniska fel. Norge lyckades bättre och kunde med hemmapubliken i ryggen rycka ifrån till en ledning med 16-12.

 "Det är inte riktigt någon harmoni i det svenska anfallsspelet", kommenterade Radiosportens Per Kahl.

I den andra halvleken började det lika illa, men ju längre halvleken gick desto klokare beslut fattade svenskorna. Undan för undan knappade Sverige in på det norska försprånget och med ungefär tio minuter kvar att spela var matchen helt jämn.

Linnea Torstensson, som var blek i den första halvleken, blixtrade till i den andra halvleken och satte tre raka mål när Sverige kröp närmare.

– Linnea har haft det tufft en lång period. Det är ju så enormt viktigt att vi får igång hennes skytte och att hon får tillbaka självförtroendet. Jag är jätteglad att hon avslutade på det här sättet för det kan vi bygga vidare på. Hon har varit djupt nere, säger Torbjörn Klingvall, Sveriges nya förbundskapten.

Även linjespelaren Linn Blohm och niometersspelaren Jamina Roberts gjorde bra ifrån sig i matchen mot Norge.

– Linn Blohm spelade moget för att vara 92:a i försvaret. Hon gjorde en fantastiskt bra match, säger Klingvall.

Sveriges forcering i mitten på den andra halvleken räckte dock inte hela vägen fram. Istället kunde norskorna plocka fram sina fina kvalitéer och vinna med två bollar, 30-28.

Den nye förbundskaptenen Torbjörn Klingvall har nu förlorat sina två första matcher på nya jobbet.

– Vi gjorde en fantastisk upphämtning men vi började alldeles för svagt, säger Torbjörn Klingwall och fortsätter:

– Vi spelar ett metodiskt anfallsspel där vi håller oss till två-tre saker som vi är trygga på nu och då äter vi oss sakta fram. Det ger väldigt gott resultat.

Per Kahl
per.kahl@sr.se
Johanna Cedergren

johanna.cedergren@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista