Alpint

Svag svensk alpin lördag

Det gick tungt för de svenska alpina åkarna i Nordamerika. Bara en åkare kom in bland de 30 bästa. Det var Jessica Lindell Vikarby i storslalom. I störtlopp vann en norsk veteran.

 

De svenska tjejerna stod för bleka insatser i storslalomtävlingen i Aspen, USA, på lördagskvällen. Jessica Lindell Vikarby var enda svenska som fick köra det andra åket. Men hon misslyckades och slutade på 25:e plats.

Tina Maze, Slovenien, vann tävlingen. Dels av egen kraft, men också för att tvåan i första åket, österrikiskan Anna Fenninger körde ur. Maze vann med 90 hundradelar före Kathrin Zettel, Österrike.

Maze kan bli en utmanare om totaltiteln den här säsongen, om hon lyckas förbättra sig i fartgrenarna.

Storstjärnan Lindsey Vonn var sliten efter att ha varit magsjuk tidigare i veckan och landade på en blygsam 21:a plats.

Frida Hansdotter, 31:a, missade chansen att få köra andra åket med fyra hundradelars marginal. Övriga fem svenskor var långt ner i resultatlistan.

I herrarnas störtlopp i Lake Louise, Kanada, vann norrmannen Aksel Lund Svindal. Svenske Douglas Hedin var drygt tre sekunder efter på sin 44:e plats.

– Jag är inte helt överraskad. Det är tydligt att både min körning och förhållandena var bra, sade Svindal till norska NRK.

TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".