"Finns ändå positiva saker att ta med sig"

Snart dags för EM-handbollen i Serbien och läge att börja blogga kring damlandslaget igen. Det blev visserligen tre förluster i turneringen i Norge, men det fanns ändå flera positiva saker att ta med sig.

Roligast av allt var väl 20-åriga mittsexan Linn Blohm, till vardags i Sävehof, som fick sitt genombrott. Sannolikt förpassade hon Tina Flognman till att bli åskådare i EM. För inte tänker väl förbundskaptenerna Thorbjörn Klingvall och Thomas Sivertsson ta med tre mittsexor?

Cecilia Grubbström är given som målvakt trots att hon inte imponerat. Troligen följer Filippa Idén med som back-up även om jag tycker att Maria Olsson är den som skulle kunna sätta mest press på Grubbström.

Hanna Fogelström är given etta på högersex med Jessica Helleberg lika given till vänster. Emma Hawia respektive Louise Sand får säkert också EM-biljetter.

Och Ulrika Ågren och Linn Blohm blir mittsexor.

På nio meter kommer förstås Linnea Torstensson, "Bella" Gulldén, Sabina Jacobsen och Johanna Ahlm att gå hårt under EM-slutspelet. Ständiga hjälpgumman Jamina Roberts är lika given i truppen hon. Men sedan…?

Jo, Angelica Walléns genombrottskraft ska förstås med. Återstår då att se vilka tre som ska bort av Tina Flognman (M6), Johanna Jansson (H6), Lina Carlsson, Johanna Westerberg och Ida Odén (9m).

Jag tror att Lina Carlsson och Johanna Westerberg får chansen att representera Sverige i EM. Båda med ett vasst skytte om skyttedrottningen Linnea Torstenson av någon anledning skulle få svårt att pricka rätt.

Om någon timme har vi svaret.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista