formel 1

af petersens: "En av de bästa finaler jag sett"

Fredrik af Petersen: ”Hela stallet satt på nålar alla 71 varven”
5:07 min

Regn, krockar och halvtrasiga bilar. Radiosportens Fredrik af Petersens tycker att säsongens sista lopp hade det mesta.

– Mitt hjärta klappar fortfarande. Det är nog en av de bästa finalerna jag sett, säger Fredrik af Petersens efter att sebastian vettel och Red Bull-stallet säkrat VM-titeln för tredje året i rad.

Vettel höll dock på att förlora VM-titeln redan i tredje kurvan. Bilen var skadad i avgasröret och hade även problem med kommunikationsradio.

– Det var ett lopp där hela Red Bull-stallet satt på nålar alla 71 varven. Han hade tur in i det sista, säger af Petersens.

Vad mer tar du med dig från säsongen som varit?

– Det har varit en otroligt spännande säsong. Fyra förare har turats om att leda VM-tabellen. Vi hade flera förare som hade chansen att vinna VM-titleln, och sen blev det en duo.

– Och som sagt, jag tror inte jag har sett en så dramatisk final någonsin. Bilar åkte av, bilar krockade, idioter höll på att förlora allting... Mycket mer kan man inte begära av en final.

Martin Marhlo
martin.marhlo@sverigesradio.se

Emma Lukins
emma.lukins@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".