1 av 2
Foto: Scanpix. Collage: Radiosporten
2 av 2
elitserien

Special: Så tycker L-G Jansson om ditt lag

L-G Jansson om Luleå: ”Anklagas för att vara tråkiga”
4:03 min

Knappt halva elitserien är spelad. Men hur har det egentligen gått för lagen? Radiosportens expert L-G Jansson tycker till om just ditt lags prestation så här långt.

AIK:

– Ojämna. Varit med i många matcher, men förlorat ändå. Går inte att komma ifrån att de individuella prestationerna som varit för dåliga. De nya spelarna man fått in har inet rosat marknaden, typ Björn Melin.

Frölunda:

– En av de största flopparna i år. Har några bra spelare, med bra rutin. Men var är de övriga? Man kan fråga sig varför Kenta Johansson inte får ut mer av truppen. Frågan är om hans taktik går hem hos spelarna.

Färjestad:

– Har tagit sig samman i år. Fått tillbaka bra spelare, typ Salak i mål. Forwardssidan är intakt, och några av de yngre killarna har fått blodad tand under säsongen.

HV71:

– Nästintill briljanta. Det är ett välkomponerat lag. Ulf Dahlén har lärt sig väldigt mycket och en bra tränare. Nu ler han till och med. Han har ett fint leende. Och han passar som tränare för det här laget. Det är svårt att hitta brister i HV71.

Linköping:

– Har blandat och gett. Jag tror att Roger Melin är en bra coach för det här laget. Det är de individuella prestationerna som gör att laget är ojämt.

Luleå:

– En del tycker kanske att de spelar tråkig hockey, men de som är insatta i hockeyn tycker nog att man spelar utmärkt utifrån spelarna man har att tillgå. Om det lossnar för de offensiva spelarna, kan det bli riktigt intressant.

Modo:

– De är ett ihopköpt lag, med många nationaliteter som ska vara med och bidra. Man måste vara med och offra hörntänder för att vinna matcher, jag hoppas att Modos spelare gör det. Målvakterna har varit för dåliga.

Rögle:

– Har inte alls levt upp till mina förväntningar. Men man måste komma ihåg att de var ett mittenlag i Allsvenskan förra året. De har värvat mycket nya spelare, en del namnkunniga. På pappret såg det bra ut, men det har gått åt pipan.

Skellefteå:

– Lysande inledning. Med tanke på skadeläget man har haft, så är det imponernade och visar på en bra bredd. Jocke Lindström är en av Sveriges bästa spelare.

Timrå:

– De blandar också resultaten, men saknar stabilitet. Nye tränaren Monténs spelidé gillas av spelarna. Laget är inte nog bra för att kunna fightas om slutspel.

Växjö:

– Det har gått som jag har förväntat mig. Man har fått en viss erfarenhet av elitserien, men tappat en del spelare. Målvaktssidan är inte lika stark i år, som förra året. Bör kanske spela en striktare defensivhockey.  

Här kan du läsa och höra vad L-G tycker om Brynäs säsong.

Lena Sundqvist
lena.sundqvist@sverigesradio.se

Mikael Widerberg
mikael.widerberg@sverigesradio.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".