1 av 2
20121126 Elitseriespelaren i tennis, Jonathan Mridha, 17 år. Foto: Martin Sundelius/Sveriges Radio.
2 av 2
20121126 Anders Järryd, Lidköpings TK, spelar elitserien i tennis 51 år gammal. Foto: Martin Sundelius/Sveriges Radio.
tennis

Reportage: Elitserien i tennis - en novemberkväll

Möt Jonathan Mridha (Salk), 17 år, och Anders Järryd (Lidköpings TK), 51 år
5:43 min

På måndagskvällen, långt från strålkastarna och de stora idrottsarenorna, spelades en elitseriematch i tennis mellan mellan Salk och Lidköping. Radiosporten var där.

– Jag vill vara bland de bästa i världen, gärna så fort som möjligt. Men det är mycket arbete kvar och det är ett tufft jobb som måste göras varje dag, säger Salks 17-årige tennistalang Jonathan Mridha till Radiosporten.

Han tränar tennis fyra-fem gånger i veckan och har sedan två år tillbaka valt bort utbildningen till förmån för tennisen. Och en sådan stenhård satsning krävs. Åtminstone om man ska tro 51-årige Anders Järryd, som spelar i motståndarlaget för kvällen, Lidköpings TK.

– Om han tycker att det är rätt så är det bra. Jag tror verkligen att det krävs en sådan uppoffrande satsning, säger Järryd.

Det är ett tiotal åskådare som följer elitseriemötet mellan Mridhas Salk och Järryds Lidköping, inträdet är gratis. De flesta av åskådarna är äldre och är nyfikna på vilken klass 51-årige Järryd håller.

– För att vara 51 tycker jag formen är rätt så bra, men om jag hade varit 25 år så hade den inte varit så bra, säger Järryd och skrattar lätt.

Lyssna på ljudklippet ovan för att höra hur 17-årige Mridha ser på sin framtid och hur 51-årige Järryd förklarar svensk herrtennis stora svacka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".