tennis

Han är damlandslagets nye kapten

Lars-Anders Wahlgren om att bli ny damtenniskapten
4:42 min

Maria Strandlund Tomsvik avgår som tennisens Fed Cup-kapten. Lars-Anders Wahlgren ersätter.

Lars-Anders "Valen" Wahlgren kommer att jobba deltid till augusti nästa år. Därefter går han upp på heltid och får ett utökat ansvar, likt det som Fredrik Rosengren fått på herrsidan.

"Det ska bli otroligt stimulerande att vara en del i det 'nytänk' och den satsning som Svenska Tennisförbundet nu gör", säger Wahlgren till tennis.se.

Han sin tränarbana 1998 efter sin aktiva karriär med att direkt bli coach för Steffi Graf. De senaste tre åren har han varit Sverige-ettan Sofia Arvidssons tränare.

Från nyår 2013 fram till augusti kommer han dubblera som Arvidssons tränare och förbundskapten för att i augusti helt fokusera på kaptensrollen.

Tanken är att Wahlgren ska ta ett helhetsansvar för damerna och guida spelarna bakom topp 100-spelarna i sina karriärer. Han kommer att ha sin bas på Riksidrottsgymnasiet i Båstad. Första landslagsuppdraget blir Fed Cup-matchen mot Argentina den 9-10 februari.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".