Foto: Philippe Desmazes/Scanpix.
champions league

Schelin: "Hade inte velat möta det laget vi har"

Lyons Lotta Schelin: ”Jag hade inte velat möta vårt lag”
4:27 min

Lotta Schelin och hennes Lyon lottades mot Malmö i kvartsfinalen av damernas Champions league. Ett möte där Lyon enligt den svenska stjärnan får se sig som favoriter.

– Det ska bli jättekul. Jag personligen att det är inspirerande. Speciellt att få åka till hemmaplan, det  känns skitkul. Sen är det ett väldigt bra lag också, så det är inspirerande för alla, säger Lotta Schelin om det svenska motståndet till Radiosporten.  

Lyon, som vunnit Champions league de två senaste åren, har siktet inställt på finalen i London den 23 maj.

– Jag tror att hela laget känner att vi har en jättebra trupp och har väldigt många spelare som ligger på landslagsnivå.. Vi har inte förlorate en match på närmare två och ett halvt till tre år så det är klart man har självförtroende med sig från det.

Men trots målet, och att Lyon är skyhöga favoriter mot svenskorna, ligger råder ingen underskattning.

– Vi tar alla matcher jätteseriöst och jag vet hur bra Malmö är så vi måste fortsätta göra det. Men vi tror på oss själva i alla fall och då får man ta att man är favoriter. Jag hade inte velat möta det laget vi har, säger Schelin.

Kvartsfinalerna i Champions league spelas 20/21 och 27/28 mars 2013.

Martin Sundelius
martin.sundelius@sr.se

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".