Radiosportens Ralf Edström sjuk i cancer

I slutet av förra året fick Ralf Edström diagnosen prostatacancer. Radiosportens expertkommentator opererades tidigare den här månaden och vilar nu upp sig hemma.

På grund av sjukdomen har han inte hörts i Radiosportens sändningar under den senaste tiden men han ser ljust på framtiden.

– Jag mår bra nu och är optimistisk, säger han till Radiosporten.

Ralf Edström har varit expertkommentator i Radiosporten sändningar sedan 80-talet. Innan dess var han förstås framgångsrik fotbollsspelare och firat proffs i flera olika utländska ligor. 60-åringen har gjort sig känd som en av Radiosportens starkaste profiler inte sällan i samband med de stora turneringarna som VM och EM.

Men just nu fokuserar han helt på att bli frisk från sin sjukdom.

– Man kan förstås inte tänka på något annat, säger han till Radiosporten.

– Jag hoppas att uppmärksamheten kan leda till att fler går och testar sig. Det är viktigt att män i min ålder går iväg och gör det.

För Ralf Edström började det med att han gick till läkaren för halsont. Det ledde till att han cancertestade sig och resultatet visade cancer.

Enligt Ralf Edström var läkaren rakt på sak, det var bara operation som gällde. Operationen genomfördes alltså nu i februari och på uppföljningen om fem veckor hoppas den tidigare Åtvidabergstjärnan att testerna visar att det inte finns någon cancer kvar.

– I dag har det varit hektiskt, säger Ralf Edström efter att GT och Expressen idag berättat om nyheten på förstasidan. Men uppmärksamheten har också varit positiv. Många har ringt och stöttat och under Radiosportens samtal ringer ishockeyprofilen Håkan Loob på mobiltelefonen.

– Det är bara positivt och uppmuntrande med alla som hör av sig, säger Ralf Edström.