friidrott

Världens snabbaste på plats i Globen

2:10 min

Shelly-Ann Fraser-Pryce är världens snabbaste kvinna, och i kväll springer hon 60 meter i Globen. Den startsnabba jamaikanskan hoppas springa på under sju sekunder.

Den startsnabba Shelly-Ann Fraser-Pryce borde kunna springa väldigt snabbt på 60 meter. Kanske till och med under sju sekunder redan i Globen.

– Om jag kommer snabbt ut ur blocken och gör vad jag vet vad jag kan så ska jag kunna springa under sju sekunder.

Fraser-Pryce är känd för att vara snabb dom första 60 meterna av ett hundrameterslopp. Men hon har nästan ingen erfarenhet av inomhuslöpning.

– Jag har inte kunnat tävla inomhus förut, för jag har gått i skolan. Men det är något som jag sett fram emot för jag har alltid sprungit snabbt de första 60 meterna av mina lopp, säger hon.

I helgen i Birmingham gjorde hon sin första tävling och blev förvånad över hur kallt det var trots att det var en inomhustävling.

– Jag trodde någon hade glömt att stänga dörren!

Annars var det en intressant och lärorik upplevelse, säger hon. Och hon har mycket att lära sig om 60-meterstekniken, som skiljer sig från den på 100 meter.

– Det är något att vänja sig vid och träna på. Det är kort och det finns ingen tid att göra fel. Det är bara att gå in där och köra, säger Shelly-Ann Fraser-Pryce.