skid-vm

Emil Jönsson: "Det var väl surt"

1:45 min

Den svenske sprintstjärnan ryckte åt sig en ledning i den sista backen, men blev omåkt av konkurrenterna på upploppet och slutade fyra på VM:s första tävlingsdag.

Ryssen Nikita Kriukov, norrmannen Petter Northug och kanadensaren Alex Harvey susade samtliga om Emil Jönsson på upploppet, där svenskens stakande inte räckte till.

Kriuokov vann före Northug och Harvey vann bronset. In som fyra, 2,6 sekunder efter segraren, gled en uppgiven Jönsson.

– Det var väl lite surt det där. Det är en speciell avslutning på banan. Jag har funderat hela dagen på om jag ska rycka i sista backen eller ska man komma som tvåa eller trea, säger Jönsson till Radiosportens och fortsätter:

– Nu valde jag att gå i sista backen, det är min styrka. Nog var jag nästan säker att det skulle hålla, men när de kommer in i det där suger vid viadukten är det omöjligt att svara.

Är du missnöjd?

– Ja, jag är inte supernöjd. Det var kul att Ida (Ingemarsdotter) tog medalj i alla fall. Jag är inte i någon dålig form, men det är surt att de ska glida om mig utför.

Ett minne är när du sprang i den sista backen, med den farten på benen.

– Ja, det är ju skit samma nu så här efteråt. Det känns bra, jag är fortfarande pigg i benen. Jag får försöka träna på att åka utför och krypa ner ännu mer kanske. Jaja, surt.